måndag

Gissa titeln!

Berlin på 1950-talet. De fördömda kulturkommunisternas stad.
Den unge Hans Beskow har bosatt sig i ett gammalt förfallet tornhus i stadsdelen Kreuzfeldt. Han arbetar som journalist men skriver också obegripliga skräckromaner och är också på väg att slå igenom som essäskribent. Men allt blir inte som han tänkt sig. Hans liv förmörkas av en trist kärlekshistoria. Och det kontrakt han tecknat med förläggarna Schwab och Lester visar sig vara ett slavkontrakt.

En dag får Hans ett brev, med ett underligt sigill i form av ett hjärta, från en mystisk man som kallar sig Andrius Zive. Han påstår sig vara förläggare och ger Hans ett erbjudande som denne inte kan motstå: han vill att Hans ska ägna ett halvår åt att skriva en bok åt honom, en bok av ett slag som världen aldrig aldrig tidigare skådat. I utbyte ska han få en stor summa pengar - och berömmelse.

Är det djävulen eller en ängel som Hans ingår avtal med? Zive tycks dyka upp överallt i hans liv och tycks veta allt om honom.

I det hus där Hans slagit sig ner har det tidigare bott en annan skribent, och denna ingått samma avtal med Zive - och som sedan hittats död, kanske mördad. Hans börjar forska i fallet - och är snart fångad i en gåtfull och mardrömslik virvel, en skräcklabyrint ur vilken det inte tycks finnas någon utväg...

Inga kommentarer: